Bedrijven hebben goud in handen, in de vorm van hun medewerkers. Maar hoe ga je, als bedrijf of organisatie goed om met deze kostbare grondstof?

Vind je het wel prima als het haar glans verliest, minder waard wordt, kwijt raakt of wordt gestolen? Waarschijnlijk niet. En toch is dat wat veel werkgevers doen als ze geen oog hebben voor de medewerkers die naast hun werk ook (intensieve) zorgtaken hebben.

Kijk eens goed naar al dat goud binnen je bedrijf. Praat ermee. Stel vragen: wat heb jij nodig om je werk goed te blijven doen als je thuis ook (intensieve) zorgtaken hebt? Waarmee kunnen we je helpen?

Het kan al enorm helpen om flexibeler om te gaan met de afspraken rond werktijden, verlof en thuis werken. Ook kan een werkgever helpen met het inregelen van de zorg door een mantelzorgmakelaar in te schakelen die weet wat de regels en mogelijkheden zijn en die praktische dingen kan doen zoals bellen met (soms moeilijke bereikbare) organisaties.

Ook kan de werkgever een mantelzorg coach aanbieden die helpt om een betere balans te vinden tussen werk en privé.

Wat doe jij als werkgever om jouw goud niet alleen te behouden, maar ook te laten glanzen en groeien? Maar hoe pak je dat dan aan?

In een half uur help ik je al een eindje op weg. Nieuwsgierig? Neem contact op.