Annette Brueren, mantelzorgmakelaar en onafhankelijk cliëntondersteuner maakt graag het verschil.

 

 

Annette Brueren, mantelzorgmakelaar en onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO)

De wereld mooier maken..

is waar ik aan wil bijdragen. Dat is het mooie van mijn werk; het leven beter maken voor mensen. Dat ze krijgen wat ze ECHT nodig hebben, is mijn grote drive. Ik denk mee vanuit mijn hart en mag ze perspectief bieden. Zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Dat is mijn missie en daarmee maak ik het verschil.

Ik vind het belangrijk dat mensen zich gezien voelen en dat ze gehoord worden in hun wensen. Dat is voor mij altijd al zo geweest. Voor wat betreft de mantelzorg en de mogelijkheden die er zijn voor ondersteuning is er zoveel onbekend. Die rol van mantelzorgmakelaar is me op het lijf geschreven. Met deze bagage kan ik met mijn werk het verschil maken. De wereld mooier maken. Ik ben thuis in de regels en wetten van het zorglandschap in Nederland en weet waar ik kan aankloppen om dingen geregeld te krijgen. Het maakt dat ik van grote betekenis ben voor mantelzorgers.

Annette-Brueren-mantelzorgmakelaar

Met mij in zee gaan betekent..

Dat je mag rekenen op flink wat strijdlust, empathie en een hoge betrokkenheid. ‘Nee!’ is voor mij geen antwoord. Ik laat me niet snel met een kluitje in het riet sturen. Het antwoord is wel eens nee.  Maar ik onderzoek altijd waarom het een NEE is. En ik onderzoek de mogelijkheden die er dan wellicht wél zijn. Daarin heb je aan mij een echte gedreven en creatieve partner die vooral ook werkt vanuit het hart. Ik kijk altijd met een open blik en out-of-the-box. Achter een NEE zit vaak wel een ja, een andere oplossing of mogelijkheid dan dat je denkt.

Maar ik ben ook realistisch. Als iets niet haalbaar is zeg ik dat ook. Een ‘nee’ is niet erg, als ik het maar kan uitleggen en onderbouwen.

Frustratie

Vanuit mijn contact met mantelzorgers en door mijn eigen mantelzorgervaring weet ik dat er veel frustratie is bij mensen. Mantelzorgers hebben het moeilijk. Dat had ik zelf ook. Je loopt tegen dingen aan, weet niet waar je moet beginnen, bij wie je moet zijn en wordt ook nog eens van het kastje naar de muur gestuurd. Dat is frustrerend.

Als mantelzorger kan de zorg die je verleent kleinschalig zijn en prima te behappen maar vaak wordt de zorglast steeds iets groter. Zo heb ik dat zelf ervaren in mijn tijd als mantelzorger. Een belangrijke reden waarom ik de wereld van de mantelzorg een beetje mooier wens te maken. Zodat mantelzorgers dingen makkelijker geregeld krijgen en waardevol hun zorgtijd kunnen besteden aan hun dierbare, zonder zelf om te vallen.

Waarom mij als mantelzorgmakelaar

Als ik iets betekenen kan voor mensen gaat mijn hartje sneller kloppen. Ik ben heel praktisch van aard. Mensen die ik spreek zijn vaak vol emotie. Door te luisteren en dóór te vragen haal ik de kern van de boodschap eruit. Ik hoor ook wat er niet gezegd wordt, waar het werkelijk om gaat en daarmee geef ik lucht. Vaststellen welke vraag achter de vraag ligt en daar een oplossing voor zoeken is wat ik bied. Ik ben ook een echte verbinder, wil dingen ten goede veranderen. Gewoon het beste, het onderste uit de kan halen. Dat je krijgt waar je recht op hebt.

Mijn grote doel is

Dat mantelzorgmakelaars niet meer nodig zijn en ons zorglandschap eenvoudiger ingericht wordt. Mantelzorg onderdeel maken van het bedrijfsbeleid en personeelsbeleid bij werkgevers is een andere grote wens. Tot die tijd sta ik mantelzorgers en zorgprofessionals – zoals jij – bij. En maak ik mij hard om mantelzorg en werk bespreekbaar te maken op de werkvloer. Zodat ziekteverzuim en uitval voorkomen wordt en we samen zorgen dat we het voor elkaar krijgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen maar ook mantelzorgers duurzaam inzetbaar blijven. Dan wordt MVO Mantelzorg Vriendelijk Ondernemen.

“Toen mijn moeder na een CVA, uit de revalidatiekliniek ontslagen werd, kwam de zorg ineens op mijn schouders. Er werd geen rekening mee gehouden dat ik ook gewoon werk en een gezin heb. Het voelde als een rollercoaster, ik zag door de bomen het bos niet meer en kon de situatie niet meer overzien.  Gelukkig kwam ik via via in contact met Annette.

Door haar rust, het goed luisteren en haar vragen kreeg ik weer inzicht en overzicht.
Ze heeft de regeltaken overgenomen, hulpmiddelen en huishoudelijke hulp aangevraagd.
Annette denkt in mogelijkheden en die bleken er meer te zijn, dan ik dacht. Ze gaf volop informatie over de verschillende mogelijkheden en regelde dagbesteding en tafeltje dekje.

Mijn moeder krijgt nu de zorg, hulp en aandacht die ze nodig heeft. En bloeit ze op bij de dagbesteding. Door Annette werd ik ook gewezen op de verlofregelingen op mijn werk en ben ik het gesprek aangegaan met mijn werkgever. Ik ben haar enorm dankbaar voor haar inspanningen. Mijn advies is, komt intensieve mantelzorg op je af, gun jezelf dan de inzet van
Annette.”

Marcella

Mantelzorgconsultant, casemanager hersenletsel en mantelzorgcoach

KvK nummer: 70628882
AGB Code: 48485939
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring